Het autorijbewijs: de sleutel tot vrijheid en mobiliteit. Je kunt naar je werk, school, vrienden, familie en overal waar je maar wilt, zonder afhankelijk te zijn van anderen of het openbaar vervoer. Voordat je de vrijheid van de weg kunt ervaren, zijn er enkele belangrijke punten die je moet weten. Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

 

Bereid je voor met een intakeles

Het is zover! Je staat op het punt om aan je rijbewijs avontuur te beginnen. Het is fijn om eerst even kennis te maken met je rijschool, rijinstructeur en de manier van lesgeven. Bij Dinkla Verkeersopleidingen bieden we je de mogelijkheid om een intakeles te volgen. Benieuwd naar wat deze les precies inhoudt? Je leest het hier!

 

Snel je rijbewijs halen: onze tips

Je hebt net je eerste rijles gehad en denkt: hoe mooi zou het zijn om snel de weg op te kunnen? Met deze tips kun jij zo snel mogelijk je rijbewijs halen! Maar onthoud: iedereen leert in zijn eigen tempo en veiligheid staat voorop. Het maakt niet uit hoeveel lessen je nodig hebt; Dinkla stelt een passend lesplan voor je op.

 

Rijden met ADD of ADHD

Een rijbewijs halen als je ADD of ADHD hebt? Natuurlijk kan dat! Met ADD of ADHD kan het voorkomen dat je soms wat minder concentratie hebt, wat autorijden een uitdaging kan maken. Je kunt zeker een rijbewijs halen. We hebben enkele handige tips en informatie om rekening mee te houden op een rij gezet.

 

Faalangst rijexamen

“Je mag afrijden!” Sommigen ervaren dit als muziek in de oren, terwijl anderen direct zenuwachtig worden. Het afrijden is de laatste spannende stap voordat je je rijbewijs binnensleept. Té zenuwachtig voor het examen en angst om te falen? Misschien is een faalangst examen wat voor jou.

 

Je autorijbewijs in the pocket! En nu?

Het is zover: je hebt je rijbewijs gehaald! Maar wat zijn de vervolgstappen na het behalen van je rijbewijs? Hoe krijg je dat waardevolle plastic kaartje in handen? Lees hier precies wat je moet doen om je rijbewijs te ontvangen.

 

De weg op

Eindelijk ben je klaar om zelf de weg op te gaan! Dit kan best spannend zijn, dat snappen wij maar al te goed. Heb je nog wat handige tips nodig voor het inparkeren of wil je je theoretische kennis wat bijspijkeren? Je vindt het allemaal hier.

 

Autorijbewijs B: dit kun je ermee!

Is het rijbewijs B alleen bedoeld voor autorijden, of zijn er meer mogelijkheden? Wij hebben de belangrijkste aspecten van een rijbewijs op een rij gezet.

 

Rijbewijs BE

Wil je met een aanhanger de weg op? Let dan goed op de regels! Het kan zowel met een rijbewijs B als BE. Maar wanneer heb jij wel en niet een rijbewijs BE nodig? Dat lees je hier.

 

Rijangst cursus

Bij de één sluipt het er langzaam in, bij de ander komt het acuut tot uiting: rijangst. In Nederland heeft minstens één miljoen rijbewijs bezitters in meer of mindere mate te maken met dit probleem. Dinkla staat klaar om je te helpen (opnieuw) op weg te komen. Samen met onze specialist in rijangst, Stefan Kuperus, pak je de kern van je rijangst aan, zodat je snel weer het gevoel van vrijheid hebt wanneer je achter het stuur kruipt!