“Je mag afrijden!” Voor de één klinkt het als muziek in de oren, voor de ander beginnen de zenuwen al direct toe te nemen. Afrijden blijft de laatste spannende stap voordat je je rijbewijs binnensleept. Té zenuwachtig om te laten zien wat je kunt? Vraag een faalangst rijexamen aan. Zo rijd jij alsnog de sterren van de hemel!

 

TTT: Tussentijdse toets

Tijdens je rijlessen gaat alles goed. Inparkeren, achteruitrijden en keren op de weg. Jij kunt het! Toch kun je onzeker zijn. In overleg met je rijinstructeur kun je bepalen of je gaat voor de tussentijdse toets. Zo kom je erachter of je eventueel last hebt van faalangst, zeker tijdens het rijexamen.

Praktijk faalangst rijexamen: wel of niet?

Tijdens de tussentijdse toets kom je erachter hoe je onder druk presteert. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. Als je meer wilt lezen over de tussentijdse toets, kijk dan eens op deze website. Gaat de tussentijdse toets niet van een leien dakje en zie jij jezelf als perfectionist? Dan kan het faalangst rijexamen een goede keuze zijn.

Faalangstexamen in de praktijk

Het moment is daar. Tijd voor het faalangst rijexamen! Maar hoe ziet de rit eruit? Het faalangst rijexamen duurt langer dan een regulier rijexamen. In totaal ben je 80 minuten onderweg. De extra tijd is daar voor het op je gemak stellen en voor time-outs. Zo’n time-out vraag je aan als je merkt dat de spanning te hoog oploopt. Je zet dan de auto op een veilige en rustige plek. Als je de rust weer te pakken hebt, vervolg je de rit. Klinkt goed toch?

Tips voor je faalangst rijexamen

Om je nog wat meer gerust te stellen, krijg je van ons extra tips. Zo komt het helemaal goed!

Tip 1: Rijd zoals je geleerd hebt. Ga niet meer je best doen dan normaal en beoordeel jezelf niet.
Tip 2: Fout gemaakt of ingreep gekregen? Niet erg! Je krijgt gewoon een herkansing.
Tip 3: Maak gebruik van de time-outs. Wacht niet totdat je fysiek of mentaal dichtklapt. Time-outs zijn er niet voor niets.

Hoe vraag ik een faalangst rijexamen aan?

Ga je voor een faalangst rijexamen? Dan vraag je dit aan bij ons, jouw rijschool. Wij vragen het faalangst rijexamen voor jou aan bij het CBR. Een voorwaarde is dat je geslaagd moet zijn voor je theorie. Heb je die in the pocket? Dan komt het vanaf daar zeker goed! Meer informatie? Neem gerust contact met ons op.