Yes! Je kunt gaan starten met je rijbewijs. Of het nu voor je motorrijbewijs, autorijbewijs of vrachtautorijbewijs is: het is fijn om eerst even kennis te maken met je rijschool, rijinstructeur en de manier van lesgeven. Bij Dinkla Verkeersopleidingen is het volgen van een Intakeles mogelijk. Boeken maar!

Dit is een rijbewijs intakeles

Bij ons is een intakeles ook écht een les. Niks geen verkorte versie of andere compensaties. Bij je eerste intakeles stap je direct in de auto, op je motor of in je vrachtauto. Je krijgt de beginselen mee en leert hoe je zo veilig mogelijk de weg opgaat. Tijdens deze intakeles schat jouw instructeur tevens in hoeveel lessen je nodig hebt. Wist je dat een intakeles ook vaak wordt geboekt als cadeau? Niets leukers voor de kersverse 16- of 18-jarige om direct in de auto te stappen!

Intakeles autorijbewijs

Een intakeles voor je autorijbewijs (B rijbewijs) boek je wanneer je gaat starten met je rijbewijs of wanneer je al in het bezit van je rijbewijs bent, maar nog een extra duwtje in de rug nodig hebt. Een goede klik tussen jou en je instructeur is ontzettend belangrijk. Immers: jullie brengen samen aardig wat uurtjes door. Afhankelijk van wat je al kunt krijg je tijdens deze intakeles kort wat theorie uitgelegd. En daarna? Dan ga je direct lekker de weg op! Tijdens deze eerste autorijles krijg je direct veel tips mee, waar je thuis nog eens rustig over na kunt denken. Bij het einde van je intakeles bespreken jij en je instructeur alle opties en krijg je ons starterspakket mee. Zo heb je direct alle informatie voor de rest van je rijopleiding bij de hand.

Voor het rijden met een automaat auto geldt hetzelfde soort intakeles. Waarom je rijden in een automaat voor jou misschien interessant kan zijn, leggen we je graag uit in deze video!

Intakeles motorrijbewijs

De meeste mensen die starten met een motorrijbewijs hebben al een autorijbewijs. Voor het motorrijden is het belangrijk om goede kleding, helm en andere gear te dragen. Nog niet in het bezit hier van? Wij hebben voor iedereen de juiste kleding (jas/broek/helm) op voorraad. De intakeles start dan ook bij het omkleden, gevolgd door een korte theorie-uitleg. Net zoals bij het autorijden gaan we direct de weg op. Je ontvangt van ons een setje Dinkla-oordopjes waarmee we je tijdens het rijden kunt communiceren met je instructeur. Ben je nog niet in het bezit van een autorijbewijs maar wil je toch een intakeles motorrijbewijs volgen? Geen probleem! De intakeles ziet er dan – op een beetje extra theorie – hetzelfde uit. Meteen enthousiast na deze eerste les? Dan kun je de opties met je instructeur bespreken en een lesplanning opstellen.

Intakeles vrachtautorijbewijs

Een intakeles vrachtautorijbewijs verloopt in grote lijnen hetzelfde als die van het auto- en motorrijbewijs. Het verschil is de focus op de wijze van het gebruik van het rijbewijs. Je bespreekt tijdens deze eerste intakeles met jouw instructeur of je beroepschauffeur wilt worden of dat je het voor privédoeleinden gebruikt. Ook krijg je informatie over wat dit betekent en aan welke eisen er moet worden voldaan. Onze vrachtautochauffeurs zijn echte ‘oude rotten in het vak’. Ze kunnen je dus álles vertellen over jouw leven als toekomstig vrachtwagenchauffeur!

Intakeles volgen bij Dinkla Verkeersopleidingen

Intakeles volgen? Wij plannen het met veel plezier voor je in! Neem per e-mail of telefoon contact met ons op.

 

P.s. wist je dat ons YouTube kanaal vol staat met handige video’s vol tips voor het behalen van je rijbewijs? Extra leuk: je maakt dan ook direct kennis met een aantal van onze instructeurs!