Je hebt je eerste rijles ingepland en de spanning neemt toe, want die allereerste rit komt steeds dichterbij. Of je nu voor de auto, motor, brommer, vrachtwagen of tractor gaat, de vraag blijft: wat staat je te wachten? Wij staan voor je klaar om je mee te nemen door de ervaring van je eerste rijles!

 

Eerste rijles auto

We starten altijd met een kennismaking. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij je instructeur. Je wordt gevraagd naar je ervaring en of je al eerder hebt gereden. Daarna neem je plaats in de auto, waar de instructeur je de ideale zit- en stuurhouding uitlegt.

 

Na de introductie en instructies is het tijd om in actie te komen. Je leert sturen en geeft richting aan waar nodig. Als dat soepel gaat, is het zelfs al tijd om te leren gas geven, remmen en schakelen tijdens je eerste rijles.

 

Tip: boek een intakeles

Bij ons kun je een intakeles boeken, een echte les waarbij je direct in de auto stapt en de sfeer proeft. Je krijgt de beginselen mee en leert hoe je zo veilig mogelijk de weg op gaat.

 

Eerste rijles motor

Je motorrijavontuur begint hier! In je eerste rijles maak je kennis met het motorrijden en raak je vertrouwd met de technieken. De kans is groot dat dit je eerste keer op een motor is. Daarom starten we met een uitleg over de motorbediening. Na de instructie en een demonstratie is het jouw beurt! Dit gebeurt vaak op ons eigen motoroefenterrein, waar je geen last hebt van drukte. Je zult oefenen met manoeuvres zoals lopen met de motor, langzame en snelle slalom, achtjes draaien, halve draai en uitwijkoefeningen.

 

Tip: Full-service pakket

Bij ons kun je profiteren van ons full-service pakket. Dit omvat theorielessen, praktijklessen, het examen én de mogelijkheid om veilige motorkleding te lenen: alles wat je nodig hebt.

 

Tip: Proefles motorrijden

Als je niet helemaal zeker bent of motorrijden bij je past, raden we aan om een proefles te volgen. Zo kun je alvast de vrijheid van motorrijden ervaren. Deze proefles biedt ook de mogelijkheid om in te schatten hoeveel rijlessen je nodig zult hebben. Een perfecte start voor jouw motoravontuur!

 

Eerste rijles brommer

Heb je je brommertheorie behaald? Dan kun je beginnen aan de praktijkopleiding voor je brommerrijbewijs. In slechts één dag kun je meerdere lessen volgen en het praktijkexamen afleggen. Wanneer je tijdens het examen laat zien dat je voldoende verkeersinzicht, kennis en vaardigheden bezit, kun je binnen enkele dagen al van je rijbewijs genieten!

 

Tip: Goede nachtrust

Deze tip is van toepassing op alle rijbewijzen. Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent. Met de vele zaken waarop je moet letten, is het van cruciaal belang dat vermoeidheid geen rol speelt tijdens het rijden. Een goede nachtrust helpt je scherp en gefocust te blijven.

 

 

Eerste rijles vrachtwagen

Voor je mag starten met je eerste vrachtwagenles, moet je in het bezit zijn van een rijbewijs B. Voor het examen moet je ten minste 18 jaar oud zijn en in het bezit zijn van Code 95. Als je niet professioneel rijdt, kun je vanaf 21 jaar beginnen met vrachtwagenlessen. De les start met uitleg, gevolgd door oefenen op een oefenterrein. Gaat het heel goed? Dan mag je de openbare weg op.

 

Tip: Check ons YouTube kanaal voor uitleg

Op ons YouTube kanaal delen wij verschillende tips & tricks!

 

Eerste rijles tractor

Al vanaf 15,5 jaar mag je theorie-examen doen voor de tractor en vanaf 16 jaar kun je beginnen met tractorlessen. Tijdens je eerste rijles maak je kennis met je instructeur, onze Valtra N 114 Tractor en leg je je eerste kilometers af op de weg.

 

Tip: Wees niet bang om fouten te maken

Het is niet voor niks je eerste rijles. Fouten maken is niet erg en het is alleen maar goed: van fouten kun je leren.

 

Einde rijles

Na ongeveer een uur zit je eerste rijles er alweer op. En geloof ons, de tijd vliegt voorbij! Na afloop ontvang je feedback over hoe de les is verlopen. Bovendien wordt er een inschatting gemaakt van het aantal rijlessen dat je nodig zult hebben.