Ben jij een boer(in) in spé of wil jij later actief zijn als loonwerker? Dan wil je natuurlijk graag zo snel mogelijk je trekkerrijbewijs halen. Naast de locaties Sneek, Balk en Lemmer is het bij Dinkla Verkeersopleidingen ook mogelijk om je trekkerrijbewijs in Heerenveen te halen.

 

Wanneer heb je een trekkerrijbewijs nodig?

Wil jij in de toekomst met een Landbouw- of bosbouwtrekker (LBT) of ander motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBT) op de openbare weg rijden? Dan dien je in het bezit te zijn van het T-rijbewijs. Vanaf 16 jaar mag je dit rijbewijs al halen. Vanaf 15.5 jaar mag je al het theorie-examen halen. Heb je moeite met het leren van je theorie-examen? Meld je dan aan voor onze Trekker theorie meerdaagse. Je leert hier in slechts twee dagen alle aspecten van het theorie-examen. Deze training bestaat uit twee theoriedagen met aansluitend een examen.

Trekkerrijbewijs Heerenveen: praktijklessen en het examen

Na de eerste intake les, stel je samen met je rijinstructeur een gezamenlijk lesplan op voor het aantal lessen dat je nodig hebt. Tijdens de lessen gaan we aan de slag met voertuig beheersing, bijzondere verrichtingen en zorgen we ervoor dat je het verkeersinzicht helemaal onder de knie krijgt. Je rijdt tijdens de praktijklessen door het centrum van Heerenveen, op B-wegen en stukken op de openbare weg. Beheers je hier alle onderdelen goed, heb je je theoriecertificaat op zak en is je gezondheidsverklaring ingediend? Dan is het tijd om je praktijkexamen aan te vragen.

Tractor instructeur

Klaar voor de start?

Binnenkort je trekkerrijbewijs halen in Heerenveen? Plan dan vandaag nog je rijlessen in. Met het hoogste slagingspercentage in de regio ben je er bij ons van verzekerd dat je snel en effectief je rijbewijs haalt. Meld je aan voor de tractortheorie.

Naam(Vereist)