De zomervakantie is in volle gang! Tijd om te vertrekken met de auto naar het buitenland of naar het vliegveld. Hoewel de vakantie natuurlijk heerlijk is, kom je tijdens de weg ernaartoe vaak voor uitdagende en soms gevaarlijke situaties te staan. Wij helpen je veilig op weg naar je zomerse vakantiebestemming!

Denk aan de verplichte attributen

Voor ieder land gelden andere regels met betrekking tot noodvoorzieningen in de auto. Om in ieder geval goed voorbereid te zijn is het van belang om de volgende spullen in de auto te hebben:

 

– Veiligheidshesjes
– Gevarendriehoek
– Reservewiel
– Blaastest
– EHBO-set
– Vignet: dit is een autosticker dat aangeeft dat er tol is betaald.

Zorg voor voldoende eten en drinken

Als je een lange afstand moet rijden, is voldoende eten en drinken van essentieel belang. Vooral tijdens warme dagen is dit erg belangrijk. Wanneer je te weinig eet en drinkt word je namelijk snel duf en slaperig. Heb je het gevoel dat je niet helemaal helder bent? Drink dan extra water. Zorg er tevens voor dat je om de 3-4 uur eventjes de auto uit gaat. Strek je benen en verleg je focus. Na 15 – 30 minuten pauze kun je er weer fris en fruitig tegenaan!

 

Wist je dat de meeste ongelukken gebeuren doordat men slaperig in de auto zit?

Vertrektijden en werkzaamheden

Het kan zo zijn dat er werkzaamheden of omleidingen zijn op de wegen waar jij langs moet. Het is verstandig om dit van tevoren te checken, zodat je eventuele knelpunten kunt vermijden en een omweg of binnendoor route kunt nemen. Dit zou je gemakkelijk kunnen controleren bij de ANWB onder het kopje verkeersinformatie. Maar…, ook door een goede navigatieapp te gebruiken krijg je actuele verkeersinformatie door in binnen- en buitenland! Extra handig: de app Kaarten (iPhone) of Google Maps geeft vaak een handige sluiproute of alternatieve route in geval van file of wegwerkzaamheden.

Zuinig rijden

Natuurlijk wil je met zo weinig mogelijk brandstofverbruik zo veel mogelijk kilometers rijden. Cruise control kan je daar onder andere mee helpen. Benieuwd hoe je zo zuinig mogelijk in je auto rijdt? Wij schreven er eerder al een blog over.

Ga de hitte tegen!

Airconditioning in de auto is een pré in de zomermaanden en een must wanneer je lange afstanden in de brandende zon aflegt. Daarnaast kan het handig zijn om zonwerende schermen aan te schaffen: zo heb je geen last van de brandende zon die rechtstreeks je auto inschijnt.