Op wedstrijd met je paard of een heerlijke buitenrit maken in het bos of op het strand? Dan heb je vaak een paardentrailer nodig. Moet je daarvoor je ouders, buurvrouw of stalgenootje vragen? Neem zelf de touwtjes in handen en ga aan de slag met het E achter B-rijbewijs!

 

B-rijbewijs

Ook met een B-rijbewijs is het toegestaan om met een paardentrailer te rijden. Hier zitten wel wat haken en ogen aan. De toegestane maximum massa van de auto en de trailer mag niet meer bedragen dan 3.500 kg (lege gewicht + laadvermogen). Hier zit je al snel aan met een paardentrailer. Bekijk voordat je op pad gaat de toegestane maximum massa van beide voertuigen. Deze vind je terug op de bijbehorende kentekenbewijzen.

Extra kilo’s

Met een BE-rijbewijs mag je met een groter combinatiegewicht rondrijden, tot wel 7.000 kg. Naast het extra gewicht waarmee je mag rondrijden heeft het rijbewijs BE meer voordelen.
Tijdens het lessen voor rijbewijs BE krijg je het rijden met een aanhanger goed onder de knie. Je leert hoe je de controle kunt houden over de auto en de aanhanger en welke plek deze innemen in het verkeer. Hiermee kun je situaties beter inschatten. Kortom: dit is veiliger voor jou en je paard. Daarnaast ben je met E achter B-rijbewijs niet meer afhankelijk van anderen en kun je zelf gemakkelijk op pad met de trailer!

Beginnen

Om aan de slag te gaan met je rijbewijs BE heb je verder alleen een rijbewijs-B nodig. Je hoeft dus geen theorie-examen af te leggen. Heb je al ervaring met het rijden met een aanhangwagen? Dan is het ook mogelijk binnen één dag je rijbewijs BE te behalen. Dit kan met de dagopleiding van Dinkla.

Wil jij ook graag zelf de touwtjes in handen nemen en veilig op pad met de paardentrailer? Ga voor je E achter B-rijbewijs bij Dinkla! Maak meteen een afspraak of bekijk meer informatie op de website.