Gaat het om rijopleidingen, dan is veiligheid topic nummer 1. Begin april namen wij onze nieuwe vrachtauto in gebruik. Hiermee plaatsten wij als Friese rijschool ons nogmaals als breedste aanbieder van chauffeursopleidingen in Zuidwest-Friesland.

 

“Veiligheid is voor iedere weggebruiker belangrijk, maar voor chauffeurs in opleiding extra van belang. Als opleider staat dit bij ons dan ook hoog in het vaandel. Een up-to-date wagenpark is hierbij niet meer weg te denken”, stelt Edwin Kooistra, eigenaar van Dinkla Verkeersopleidingen. “Dit is dan ook één van de redenen waarom we hebben gekozen voor een nieuwe vrachtwagen.” Hiermee zorgt Dinkla Verkeersopleidingen er tevens voor dat de vrachtauto-examens, na 27 jaar, weer in Sneek kunnen worden afgenomen.

Nieuwe vrachtwagen

Dat er bij de nieuwe Dinkla vrachtwagen is ingezet op veiligheid mag duidelijk zijn. Kooistra: “We hebben bijvoorbeeld gekozen voor lane department, oftewel: een optie waarmee de vrachtwagen eenvoudiger tussen de lijnen blijft. Verder is de wagen voorzien van dynamic steering en adoptieve cruise control. Naast de veiligheid is het voor chauffeurs ook van belang om met nieuwe wagens opgeleid te worden. Niet alleen leuk, maar zeker ook leerzaam.”

Code 95 nascholing

Dinkla Verkeersopleidingen biedt het volledige pakket aan chauffeursopleidingen. “Dit houdt in dat men ook bij ons terecht kan voor de periodieke nascholing Code 95. Hierbij is de nieuwe vrachtauto van belang. De nieuwe mogelijkheden kunnen perfect ingezet worden bij de ervaren chauffeurs”, aldus Kooistra.

Volvo FH 420 pk

Dinkla heeft gekozen voor een Volvo FH 420 pk, globetrotter XL cabine met EURO 6 motor, welke zorgt voor milieuvriendelijke uitstoot. Deze is geleverd door Volvo dealer Van der Linden, in samenwerking met J. v.d. Blik uit Sneek.

Dinkla Verkeersopleidingen

Met locaties in Balk en Sneek en een breed aanbod van rijopleidingen is Dinkla Verkeersopleidingen sterk vertegenwoordigd in Noord-Nederland. Van bromfietsrijbewijs tot vrachtwagenopleiding: bij Dinkla is het mogelijk!