Altijd al gedroomd van een motorrijbewijs? Er zijn genoeg voordelen waarom jij je motorrijbewijs moet halen. Want zeg nou eerlijk, er is toch geen mooiere manier om van A naar B te cruisen dan met een motor?

Gevoel van vrijheid

Op een motor ben je wendbaar én snel. Een ultiem gevoel van vrijheid. Op de motor beleef je de omgeving anders dan wanneer je in een auto zit. Een rit op de motor is ontspannen en tegelijkertijd geeft het een adrenalinekick, elke rit is een avontuur. Voor je het weet ben je tijdens een toertochtje zo 100 kilometer verder. Genieten toch? 

Ontdek unieke plekken

Op de motor kom je op plekken waar je met de auto niet snel zult komen. Ontdek de mooiste motorroutes en ga naar plekken waar je nog nooit eerder geweest bent. Ondervindt de mooiste of bochtigste wegen. Vermijd een keer de snelwegen en ga op zoek naar dijken of polderwegen. Wist je trouwens dat de meeste navigatiesystemen een functie hebben om jou te verassen? Unieke plekken gegarandeerd! 

Geen last van files

Op een warme zomerdag urenlang in de file staan, daar heb je op de motor geen last van. Een motorrijder mag tussen de files doorrijden. Een file helemaal mijden kan helaas niet, maar je blijft wel altijd in beweging. Ook het parkeren met een motor heeft ook een voordeel. Doordat je motor weinig ruimte in beslag neemt, is het makkelijker om een plekje te vinden dan met een auto. Geen lastige manoeuvres met fileparkeren. 

Motorrijbewijs halen: hoe gaat het in zijn werk?

Ga jij je motorrijbewijs te halen? Dan dien je eerst een aantal examens moeten halen. Het motorrijbewijs bestaat uit een theorie-examen, gezondheidsverklaring en praktijkexamen. Er zijn drie verschillende soorten motorrijbewijzen te halen: A, A2 en A1. Het type motorrijbewijs dat je kunt halen, hangt af van je leeftijd, het vermogen van je motor én je ervaring. 

  • A1: lichte motor, 125 cc en maximaal vermogen van 11kW
  • A2: middelzware motor, maximaal vermogen van 35kW
  • A: zware motor, onbeperkt vermogen

Vanaf je 17e mag je al beginnen met motorrijlessen en het theorie-examen. Het motorrijbewijs A1 kun je vanaf je 18e al halen, een A2 rijbewijs mag pas behaald worden vanaf een leeftijd van 20 jaar. De leeftijd van 24 jaar bereikt? Dan mag je het volledige motorrijbewijs A halen.

Motorrijbewijs halen of opfriscursus?

Maak een afspraak op onze website, daar vind je meer informatie over het motorrijbewijs. Wanneer je al lange tijd geen motor hebt gereden of onzeker bent in het verkeer. Kunnen wij je weer op weg helpen met een opfriscursus. Zo zit je voordat je het weet weer vol zelfvertrouwen op de motor! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.