Hoera! Je bent 16 jaar! Nu wil je natuurlijk direct je rijbewijs halen. Zodra jij jezelf hebt aangemeld bij een rijschool lopen de zenuwen hoog op. Het komt steeds dichterbij… een eerste rijles. Hoe gaat deze eruit zien? Wij vertellen het je!

Je eerste rijles

Laten we beginnen met kennismaking met je rijinstructeur. Het is belangrijk dat jij je prettig voelt bij je instructeur. Je krijgt de vraag of je beginnend bestuurder bent of al rijervaring hebt opgedaan. Je neemt plaats op de bestuurdersstoel en krijgt uitleg over welke zit- en stuurhouding het beste is.

De start

Alle uitleg is geweest, het échte werk kan beginnen. Het is tijd om de auto te starten. Je gaat leren sturen en geeft richting wanneer nodig. Het leren sturen gaat meestal erg vlot. Dan mag je in je eerste rijles ook gas geven, remmen en schakelen. Tijdens deze rit zal je instructeur je veel dingen uitleggen over het autorijden. Heb je brandende vragen? Schroom dan niet om deze te stellen aan je instructeur.

Veiligheid

Het is logisch dat je met je eerste rijles alleen gefocust bent op het rijden. Dan ben je wat minder oplettend in het verkeer. Geen zorgen! Je rijinstructeur zorgt ervoor dat je eerste rijles veilig verloopt. Een lesauto is in het bezit van dubbele bediening. Jouw instructeur kan vanaf de passagiersstoel remmen en de koppeling gebruiken. Daarnaast bevinden zich extra spiegels op de lesauto, zodat de instructeur zicht blijft houden op het verkeer.

Einde eerste rijles

Na ongeveer een uur is jouw eerste rijles toch écht afgelopen. Je krijgt na afloop een beoordeling hoe de les is verlopen. Op deze punten kun jij je richten tijdens de aankomende rijlessen. Daarnaast wordt er een schatting gemaakt hoeveel rijlessen jij nodig hebt.

 

Vind je het spannend om een rijpakket aan te vragen? Je kan altijd beginnen met een proefles, neem hiervoor contact met ons op en boek je eerste rijles!