Heerlijke sangria op het terras, warme zon op je gezicht, lekkere tapas en swingende palmbomen. Máár…, je hebt nog wel even 16 uren in de auto voor de boeg. Zo bereid je je voor op een lange autorit!

1. Pak je rust

Je denkt dat je nog niet heel moe bent, maar toch kun je je die laatste kilometer niet meer herinneren. Om dit te voorkomen is afwisseling noodzakelijker. Zijn er meerdere personen met een rijbewijs, wissel dan continu af. Ben je de enige? Ga niet tot het uiterste, maar pak op tijd je rust. Rijd niet langer dan 4 uren achter elkaar zonder pauze. Heb je een reis van meer dan 14 á 15 uren? Breek deze dan op in twee dagen. Rijd de eerste dag zoveel mogelijk uren, zodat je de volgende dag fris en fruitig kan beginnen aan de laatste uren.

2. Juiste versnaperingen

We hebben allemaal snel de neiging om tassen vol fastfood mee te nemen in de auto. Zorg voor een goede balans. Tuurlijk mogen er wat snoepjes, koekjes en chips meegenomen worden voor de zoete en zoute boost. Neem daarnaast ook genoeg water, fruit en broodjes mee voor de vitamines. Nu kun je bij de benzinestations je rust pakken en hoef je niks te kopen.

3. Entertainment aan boord

Ga je met vrienden op vakantie? Dan kun je zo een telefoon inpluggen met verschillende Spotify-lijsten. Voor elk wat wils. Ga je met je kinderen op vakantie? Dan zijn er genoeg opties waarmee ze zich vermaken. Een tablet vol films en spelletjes zijn zeker een go voor kinderen. Anders hebben wij nog een paar grootmoeder tips:
– Kinderen vermaken zich ook prima met strip-, lees-, kleur- en puzzelboeken.
– Hang een tote bag aan de passagiersstoel. Hier kun je speelgoed in kwijt en kunnen kinderen er altijd bij. Hang een riem aan de stoel en haal door de riemgaatjes een touwtje. Bind het touwtje vast aan het speelgoed en je kinderen kunnen er altijd bij.
– Creatief? Maak wat bingokaartjes met plaatjes van dingen die je eventueel tegen kan komen onderweg. De eerste die alles afstreept, wint!
– Vergeet de ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’, ‘ik ga op vakantie en neem mee’, auto’s tellen en woordenslang spellen niet.

 

Gebruik deze tips om fris & fruitig op je vakantiebestemming aan te komen. Voordat je het weet zit je dan met je sangria op het terras! Wij wensen je alvast een goede reis.