Je hebt haar ongetwijfeld zien rijden: onze geliefde, rode vrachtwagen. Ook wel bekend als Red Lady. Na jaren van onvermoeibare inzet gaat ze met prepensioen. Met ruim 400.000 kilometer op de teller was ze een onmisbaar onderdeel van onze handgeschakelde opleidingen. Een klein eerbetoon is dan natuurlijk onmisbaar, maar inmiddels hebben we ook een nieuwe vrachtwagen aan ons wagenpark toegevoegd.

 

Maar eerst over Red Lady…

Instructeurs en kandidaten in opleiding hebben haar op handen gedragen. Er werd zelfs gezworen dat als zij met pensioen zou gaan, de instructeur ook zou vertrekken. Een slecht woord spreken over Red Lady? Dat mocht van meerdere instructeurs niet. De Red Lady, een vrachtwagen met karakter en vastberadenheid, heeft ons door dan wel door ups en downs geleid, maar ze werd altijd met enthousiasme bestuurd. Nu ze met welverdiende rust gaat, wordt ze op een erepodium geplaatst om haar onschatbare bijdrage te eren.

We nemen nog even de tijd om te genieten van haar aanwezigheid. Een welverdiend pensioen voor een onvergetelijke dame die ons 400.000 kilometer aan herinneringen heeft gebracht! Maar…

Welkom DAF XG

Een nieuwe aanwinst waarin wij vele kilometers zullen gaan maken: de DAF XG! Truck- & Trailerservice Sneek heeft samen met ons de vrachtwagen uitgetekend en geleverd en Carrosseriebouw IJntema BV zorgde voor het speciale luchtventilatie-systeem in de laadbak. Estepe BV bracht 2 extra luxe, convertibele stoelen aan in de cabine (in plaats van een bed) en Peter Claassen Dubbele Bedieningen bouwde voor de instructeur alle tools in om goed les te kunnen geven. Maar wat is een Dinkla vrachtwagen zonder herkenbare look? Precies: Merkmedia uit Nijland gaf de vrachtwagen de welbekende Dinkla-uitstraling!

De wagen is voorzien van:

  • LED-koplampen
  • Bochtverlichting en mistlampen
  • Digital Vision System
  • Hoekzicht
  • Adaptive Cruise Control met FCW en AEBS-3
  • Lane Departure Warning-systeem
  • Voertuigstabiliteitsregeling (VSC)
  • Extra camera voor instructeur/examinator en natuurlijk
  • Een derde en vierde zitplaats

Kortom, dank aan Red Lady en welkom DAF XG! Ook rijden in deze vrachtwagen, maar heb je nog niet je rijbewijs? Hij wordt ingezet voor het C en CE rijbewijs en de LZV opleidingen.