Groen moet je doen – en dat doen wij! We hebben goed, duurzaam nieuws: al onze dieselvoertuigen rijden nu op HVO 100, een milieuvriendelijke brandstof. Zo zijn wij op weg naar een duurzamere toekomst en schoner milieu!

 

Wat is HVO 100?

HVO 100, oftewel Hydrotreated Vegetable Oil, is een groene brandstof die volledig wordt vervaardigd uit plantaardige oliën en vetten. Het is een perfecte vervanger van fossiele diesel en het vermindert de CO2-uitstoot met maar liefst 90% in vergelijking met gewone diesel. Onze mooie vloot behoudt gewoon zijn vertrouwde uitstraling, omdat HVO 100 zonder enige aanpassingen kan worden gebruikt in onze bestaande dieselmotoren. Een soepele overstap dus! “In het rijden merken we helemaal geen verschil, maar we maken wel het verschil voor ons milieu!”, aldus Edwin Kooistra.

 

Waarom HVO 100?

Je hebt vast wel eens één van onze lesauto’s zien rijden. We zijn namelijk altijd onderweg en we vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een schonere wereld. Veiligheid is bij ons topprioriteit, maar we willen ook dat onze leerlingen leren rijden op een manier die goed is voor de planeet. Daarom was de keuze om over te stappen op HVO 100 voor ons een logische stap. Deze groene brandstof helpt ons om minder schadelijke stoffen uit te stoten en dat is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor de lucht die we allemaal inademen.

 

Duurzaam de weg op

Naast het gebruik van HVO 100 rijden we al vanaf 2013 met een elektrische (automaat) lesauto en vanaf 2019 maken we gebruik van 4 elektrische bromfietsen. Vorig jaar is daar nog een elektrisch voertuig voor de BE-opleiding bijgekomen.

Nu we sinds kort de dieselvoertuigen ook duurzaam laten rijden doen we er zoveel mogelijk aan om een steentje bij te dragen aan het milieu en toch onze opleidingen door te laten gaan.

 

Je rijdt bij ons in voertuigen die schoner en duurzamer zijn, wat betekent dat je bijdraagt aan een beter milieu, zelfs tijdens het leren rijden.

Samen zijn we op weg naar een groenere toekomst!

 

Dus, ga jij voor je groene rijopleiding? Neem contact met ons op!