Het is winter. Dat betekent waarschijnlijk dat je jezelf nog niet direct door Europa ziet touren met een camper. Toch is dit júist het moment om na te denken over een camperrijbewijs. Waarom? Lees snel verder!

 

Wanneer een camperrijbewijs?

Bestuur je een camper waarvan de maximum massa tussen de 3500 en 7500 kg ligt? Dan is het van belang dat je het camperrijbewijs haalt, dit wordt ook het C1 rijbewijs genoemd. Uiteraard helpen wij je hierbij!

Zo ziet de opleiding eruit

De opleiding voor het C1 rijbewijs bevat 2 onderdelen: theorie en praktijk. Voordat je begint, is het van belang dat je een gezondheidsverklaring hebt geregeld (via het CBR), waarna je een medische keuring ondergaat. Terwijl dit wordt geregeld, kun je alvast aan de slag met je theorie. Je kunt dan bij ons je theorie-examen aanvragen. Deze is namelijk 2 jaar geldig!

Theorie gehaald? Dan kun je door middel van een dag- of 1,5 dagopleiding praktijklessen volgen en je examen afleggen. Welk traject je kiest ligt aan je ervaring. Twijfel je wat voor jou geschikt is? Vraag dan een intake aan.

Ook het praktijkgedeelte gelukt? Dan ben je in het bezit van je camperrijbewijs! Meer over dit rijbewijs lees je hier.

Voordelen camperrijbewijs

Heb je het camperrijbewijs dan geniet je van de volgende voordelen:

  • Je mag een camper besturen! 😉
  • Het C1 rijbewijs is het klein-vrachtwagenrijbewijs, dus je mag ook een kleine vrachtwagen besturen
  • Je voelt je zekerder achter het stuur van je camper en gaat veilig op weg naar je vakantiebestemming(en)
  • Je leert meer dan alleen rijvaardigheid; hoe zit het bijvoorbeeld met de belading van je camper?

Winter & camperrijbewijs

Waarom je juist nu je C1 camperrijbewijs moet gaan halen? Het antwoord is simpel: zo kun je in het voorjaar en de zomer direct met je (misschien wel nieuwe) camper onderweg! Je leert niet alleen hoe een C1 voertuig werkt en zich gedraagt, maar door de tips en trucs van de instructeurs ga je comfortabel op pad. Direct starten? Neem contact op.