Met de auto op vakantie deze zomer? Een goede voorbereiding is het halve werk. Helemaal als het gaat om vakantie, toch? Controleer je auto dan ook goed voordat je op reis gaat. Vermijd de rode lampjes op je dashboard met onze auto vakantieklaar checklist!

✓ Koelvloeistof

Voorkom een oververhitte motor en zorg voor genoeg koelvloeistof. Dit kun je gewoon zelf bijvullen.

✓ Oliepeil

Door regelmatig je olie te peilen houd je de conditie van jouw motor goed in de gaten. Controleer of er voldoende olie is en vul waar nodig bij.

✓ Bandenspanning

Het brandstofgebruik stijgt met een te lage bandenspanning. Bespaar in de kosten en zorg voor voldoende lucht in je banden.

✓ Ruitenvloeistof

Onderweg kom je veel muggen en stof tegen. Vergeet daarom je ruitenvloeistof niet bij te vullen!

✓ Veiligheidseisen

Je bent verplicht de veiligheidseisen van je vakantiebestemming op te volgen. Bijvoorbeeld een geel hesje of een gevarendriehoek. Daarnaast zijn er in sommige landen milieuzones ingesteld. Dan moet je auto aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Dit laat je zien met een milieusticker.

✓ Reservesleutel

Het is verstandig om een reservesleutel mee te nemen. Zorg je er wel voor dat deze op een andere plek ligt dan de andere sleutel?

✓ Auto vakantieklaar

Ben je er nog niet helemaal zeker van of jouw auto vakantieklaar is? Laat deze dan voor de zekerheid even checken bij jouw autogarage.

Graag weten wat je behoort te checken als het gaat om jouw auto? Wij hebben er een video over gemaakt! Check ‘m hier!