Droom jij ook van het rond cruisen op de motor? Maak die droom binnenkort werkelijkheid. Plan vandaag nog een motorrijles bij Dinkla Verkeersopleidingen in Heerenveen. Motorrijbewijs halen? Wij rijden ook in Heerenveen. 

 

Soorten motorrijbewijzen

Het motorrijbewijs is onderverdeeld in 3 verschillende rijbewijzen. Het A1 rijbewijs voor lichte motoren, het A2 rijbewijs voor middelzware motoren en het A rijbewijs voor zware motoren. Ook de leeftijden variëren per rijbewijs. Het A1 rijbewijs mag je behalen vanaf 18 jaar, het A2 rijbewijs vanaf 20 jaar en het A rijbewijs vanaf 21 jaar.

 

Soort voertuig Vermogen motor Rijbewijs
Lichte motor 125 cc en maximaal vermogen van 11 kilowatt (kW) Rijbewijs A1
Middelzware motor Maximaal vermogen van 35 kW Rijbewijs A2
Zware motor Onbeperkt vermogen Rijbewijs A

 

Voor welk motorrijbewijs ga jij? Meld je hier aan voor de motorrijlessen in Heerenveen.

 

Motorexamen Heerenveen: hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens het theorie-examen voor het motorrijbewijs word je getoetst op de onderdelen verkeersregels, verkeersinzichten en voertuiginzicht. Vind je het lastig om alle wetten en regels eigen te maken? Maak dan gebruikt van onze theorietrainingen. Het praktijkgedeelte van het motorrijbewijs bestaat uit twee onderdelen. Voertuig beheersing (AVB) en verkeersdeelneming. Tijdens het onderdeel voertuig beheersing wordt er gekeken hoe behendig je bent met de motor. Tot deze oefeningen behoren bijvoorbeeld slalomoefeningen, uitwijkoefeningen en remoefeningen. Je bent verplicht om 5 van de 7 oefeningen te behalen. Tijdens het onderdeel verkeersdeelneming bekijkt de examinator hoe je deelneemt aan het verkeer, de verkeersregels toepast, je plaats op de weg en of je de motor beheerst.

Voor sommige is het behalen van je motorrijbewijs appeltje-eitje, voor anderen is het lastiger. Een standaard aantal lessen is daarom ook niet te noemen. Neem daarom eerst eens een proefles. Je rijinstructeur kan aan de hand van deze les een indicatie geven over de totale kosten en het aantal lessen. Vraag je proefles aan in Heerenveen.

 

Ook je motorrijbewijs halen? Kies voor Dinkla Verkeersopleidingen

Lijkt het jou leuk om je motorrijbewijs te halen in Heerenveen? Bij Dinkla Verkeersopleidingen ben je aan het goede adres! Met het hoogste slagingspercentage in de regio ben je er bij ons van verzekerd dat je snel en effectief je motorrijbewijs haalt. Zo kun jij in no-time zelf met een motor de weg op!