Snel je motorrijbewijs halen in Emmeloord? Bij Dinkla Verkeersopleidingen ben je op het juiste adres voor het behalen van je motorrijbewijs. Wij bieden een totaalpakket bestaande uit: theorie- en praktijklessen, examens en zelfs het lenen van motorkleding. Naast Balk, Sneek en Lemmer, geven onze rijinstructeurs ook motorrijles in Emmeloord.

 

Soorten motorrijbewijzen

Er zijn verschillende soorten rijbewijzen voor de motor, dit heeft te maken met het vermogen van de motor en de leeftijd van de kandidaat. Starten met lessen voor een lichte motor, ofwel A1, mag al vanaf zeventien jaar. Vanaf twintig jaar mag je beginnen met een middelzware motor (A2). Voor een zwaardere motor (A) start je vanaf je eenentwintigste.

Voor welk motorrijbewijs ga jij?

Theorie- en praktijkexamen motorrijbewijs Emmeloord

Het theorie-examen van de motor dien je te behalen voordat je het praktijkexamen mag afleggen. Het theorie-examen bestaat uit vragen over de verkeerskennis en -inzicht. De vragen bestaan uit meerkeuze vragen, sleepvragen en aanklikvragen. Tijdens de praktijklessen gaan we aan de slag met de beheersing van de motor, hoe te gedragen in het verkeer en bovenal de veiligheid. Het praktijkexamen van de motor duurt gemiddeld 60 minuten. Het eerste examenonderdeel bestaat uit voertuigbeheersing. De examinator kijkt vanaf de zijkant hoe je de oefeningen uitvoert. Dit zijn oefeningen als: inparkeren, slalommen, stapvoets rechtdoor rijden, uitwijken en keren. Het tweede onderdeel van het praktijkexamen bestaat uit verkeerdeelneming. Hierbij rij je over de openbare weg en let de examinator onder andere op:

  • Kijkgedrag
  • De plaats op de weg
  • Het begrijpen van de verkeersregels
  • Beheersing van de motor

Alle praktijklessen én het praktijkexamen van het motorrijbewijs vinden plaats in omgeving Emmeloord.

Even een opfrisser nodig?

Lange tijd geen motor gereden? Of onzeker in het verkeer? Maak dan gebruik van onze opfriscursus. Zo zit je voordat je het weet weer vol zelfvertrouwen op je motor!

Motorrijbewijs halen Emmeloord

Snel je motorrijbewijs halen in Emmeloord? Dat kan! Voordelen van jouw rijbewijs halen bij Dinkla Verkeersopleidingen?

  • Mogelijkheid tot spoedcursussen van 1 tot 5 dagen
  • BOVAG garantie
  • 400+ geslaagden per jaar
  • Direct beginnen
  • Een vrijblijvende proefles

Heb je vragen of wil je een proefles inplannen? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.